Düzce belediyesi tarafından yeni yapılan mahallelere de, eskilere de verilen sözler gereğince asfalt çalışmaları yapıldı. Ara ve çıkmaz sokaklar dahil olmak üzere hemen her yere asfalt döküldü.

Neredeyse buradan araç geçmez denilen yere de,sonradan kapanacak olan yollara da asfalt döküldü. Bu arada kalıcı konutlarda oturan ve 8. bölgeden 14. bölgeye kadar olan yerlerde ikamet edenlerin kullandıkları kanal boyunda çukurlar bir türlü kapatılmadı.

Yolun genelinin asfaltının yapılması bir yana kanal yolundaki yaklaşık 50 metrelik alandaki irili ufaklı,ama trafiği tehlikeye sokacak şekildeki toplam 23 çukura birkaç el arabası asfalt atılması kimsenin aklına gelmedi... Bu yolu özellikle sabah ve akşam saatlerinde kullananlar , yol üzerindeki irili ufaklı çukurlardan kaçmak için karşıdan gelen trafiği zor durumda bırakıyor.

Toplam 23 çukur kapatılmadığından dolayı sürücüler araçları ile akrobasi yapmak zorunda kalırlarken,hala kanala düşmeyenleri de önce kendi becerileri,sonrada Allah koruyor...