Sancaklar mahallesinde yaşayan vatandaşlar 6 aydır tozla boğuşuyor. Mahallelerine gelen tozun nereden geldiğini bulamayan vatandaşlar evlerinde camlarını bile açamıyor. Bu toza çare bulunmasını isteyen mahalle sakinleri balkonlarına çıkamadıklarını, evlerinde rahat edemediklerini hatta sağlıklarının tehlikede olduğunu düşünüyorlar ve buna biran önce yetkililerin çözüm bulmasını istiyorlar.

Mahalle sakinlerinden Zarif Top, tozun kendilerini tehdit ettiğini savunarak, çocuklarının sürekli öksürdüğünü önceden böyle bir sorunları olmadığını söyledi. Ayrıca Top, bu konuyla ilgili yetkililerden yardım istedi.

Top, “Toz bizi tehdit ediyor, burunlarımız tıkanıyor, çocuklarımız hep hapşırıyor. Doktorlara götürdüm, toz kapmasın diyorlar 1 2 seneden beri biz çamaşır asamıyoruz, her taraf toz içinde. Ben biraz inceledim nereden geliyor diye, kendi gözümle analiz ettiğim kadarıyla ağaç sektöründen gelen bir toz olarak görüyorum. Öncelikle Çevre ve Sağlık Bakanlığımızdan rica ediyorum Düzce’de Sağlık İl Müdürlüğünün bu konuyla ilgilenmesini tüm kurum ve kuruluşlarından yardım bekliyorum. Son 5-6 aydan beri böyle, çocuklarımızda daha önceden bir şey yoktu yeni oldu. Balkonumuza terasımıza çamaşır asamaz olduk. Bu toz gerçekten de sağlımızı tehdit ediyor, yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istiyorum. “ dedi.

Yine aynı mahalle sakinlerinden Seyfettin Karadağ ise tozdan çok zarar gördüklerini ve evlerinin balkonunda oturamadıklarını söyledi.

Karadağ “Biz gece giren tozdan çok zarar görüyoruz. Bu fabrikadan saldıkları biz tozdan geliyor, çocuklarda devamlı sorun yaşıyor. Ellerine değiyor, kimyasal bir madde var mı bilmiyoruz. Kendi evimizde yeşilliğin ortasında balkonda oturamıyoruz.”