Ahbaz Kültür Derneği’nin 2010 yılında başlatarak gelenek haline getirdiği üniversitede öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Burs Gecesi’nin 6.’sı dün akşam düzenlendi. Abhaz kültürünün tanıtımının da sağlandığı gecede Ahbaz Kültür Derneği‘nin Kadın Kolları tarafından hazırlanan Abhaz yemeklerinin ikram edildi. Ahbaz müzikleri eşliğinde Kafkasya Halk Dansları Topluluğu da gösterilerini sundu.

Geceye Düzce Valisi Ali Fidan, Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Ahbaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Fidan, Ahbaz, kültürünün Düzce’nin bir zenginliği olduğunu dile getirerek gecenin eğitim amaçlı düzenlenmesinin ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce’nin kültürel çeşitlilik açısından zengin olduğunu hatırlatarak Düzce’nin en büyük özelliğinin farklı kültürleri barışçıl şekilde bir arada yaşatması olduğunu vurguladı.

Ahbaz Kültür Derneği’nin 2010-2014 yılları arasında düzenlediği ‘Burs Geceleri’nde derneğin üyeleri ve sevenleri tarafından yapılan bağışlar, üniversite öğrencilerine burs olarak verildi. Düzce Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu adına İlhan Kıymet, gecenin amacını anlattı. Kıymet, geceye katılımından dolayı Vali Ali Fidan’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği gece, öğrencilere burs olarak gönderilmek üzere hediye karşılığı para toplanarak tamamlandı.

Haber:Y.SEVER