İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Ağustos ayında yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Birçok ürüne zarar veren Amerikan Beyaz Kelebeğiyle 13-30 Ağustos arasında toplam 60 köyde çalışmalar yapıldığını ifade etti.


Hibe Desteği kapsamında makine ekipman desteklemeleri için 398 bin TL’lik ek bütçe sağlandığı dile getiren Kabaoğlu, Akçakoca, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı, Cumayeri, Çilimli ve merkez ilçelerinde ek listede yer alan 259 hak sahibinden 197’ si ile hibe sözleşmeleri imzalandığı söyledi.


123 TALEP KABUL EDİLDİ


Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu çiftçi borçlarının ertelenmesi için il genelinde başvuruların alınmaya devam edildiğini, merkezde ve ilçelerde doğal afetlerden dolayı zarar gören ve borçlarının ertelenmesi için müraacat eden 123 çiftçinin borç erteleme taleplerinin Hasar Tespit Komisyonunca uygun görülüp, Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine gönderildiğini söyledi.


BİN 260 TON HAYVAN MADDESİ İHRACATI YAPILDI


Düzce'de 45 adet Veteriner Sağlık Sertifikası ile Bin 260 ton hayvan maddesi ihracatı yapıldığını aktaran Kabaoğlu, diğer illere Veteriner Sağlık Raporu ile 264 büyükbaş, 91 arı, 143 küçükbaş ve 3 milyon 326 bin 198 adet kanatlı sevki yapıldığını vurguladı. Diğer İllere 154 bin adet yumurta, 2 bin 246 kg sığır eti sevki yapıldığı söylendi.

 

Haber: Y. Sever