Geçen yıl da ilkokul arkadaşlarıyla buluşma sağladı

Elindeki fotoğrafla 63 yıl önce aynı sıralarda oturduğu arkadaşlarını arıyor. 77 yaşındaki Polis Memuru Hüseyin Çapkın, görevi dolayısıyla Düzce'den uzak kaldığı senelerde okul arkadaşları ile olan bağı koptu. Emekli olup memleketine yerleştikten sonra ulaşabildiği arkadaşları ile görüşen Çapkın, son yıllarda "Tüm sınıfı nasıl biraraya getirebilirim?" düşüncesiyle girişimlere başladı. Bayramların birleştirici ve özlem gidermeye vesilen olan yönünden yola çıkan Çapkın, bu özel günü buluşma tarihi olarak belirledi. İlk olarak geçtiğimiz yıl hayatta olan ilkokul arkadaşlarına ulaşan ve onları yemeğe davet eden Hüseyin Çapkın, bu kez ortaokul arkadaşları ile buluşmak için kolları sıvadı.

Bir çoğuna ulaşamadı

1956-1962 yılları arasında Düzce Lisesi bünyesindeki ortaokulda birlikte eğitim gördüğü sınıf arkadaşlarına elindeki fotoğrafla seslenen Çapkın, şöyle konuştu:

"Geçen yıl ilkokul arkadaşlarımla yemekte buluşmuştum. Bu yıl da ortaokul arkadaşlarıma ulaşmaya çalışıyorum. Kimisi hayattan göçüp gitmiş. Sağ olanlardan bazılarıyla görüştüm ama büyük kısmına ulaşmayı başaramadım. Bu yüzden mikrofon aracılığıyla çağrı yapmayı düşündüm. Fotoğraftaki arkadaşlarımın benimle irtibata geçmesini istiyorum." 

Bayramın 2. günü yemek veriyor

Ortaokul yıllarındaki arkadaşlarıyla organize ettiği yemekte biraraya gelmek isteyen Emekli Polis Memuru Hüseyin Çapkın, bayramın 2. günü D-100 Karayolu kenarındaki bir otelde buluşma programının gerçekleşeceğini söyledi. Arkadaşlarının yanı sıra o yıllarda derslerine giren öğretmenlerini de yemekte görmek istediğini ifade eden Çapkın, "İnşallah bu yemekten haberdar olur ve kendisini de aramızada görürüz. Bayramın 2. günü saat 19.00'da başlayacak yemeğimizde hasret gidermek için duyan-bilen herkesi bekliyorum." dedi.

Çapkın ayrıca fotoğrafta kendisini ya da yakınını tanıyanların Öncü TV'ye ulaşmasını ve gerekli irtibat numaralarını alması çağrısı yaptı.

Haber:C.ÜSTÜNER