Kabalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği 10.Geleneksel Hıdrellez Şenliği, 25-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kabalak Köyü’nde gerçekleştirildi.


Milli ve manevi değerler çerçevesinde nesiller arası tanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak, kaybolmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri, el sanatları, bölgeye has kemençe, tulum, ve folkloru canlandırarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen şenlikte vatandaşlar, Karadeniz sanatçılarının konserleri ile coştu.

 Kemençe ve tulum konserleri ve folklor gösterilerinin yanı sıra  yöresel yemek ikramları, laz fıkraları anlatımları ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Avuçiçi mesire alanındaki etkinliklerde kazanlarla 10 bin yumurta kaynatıldı.



Kabalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Remzi Yılmaz, 10 yıldır geleneksel olarak gerçekleştikleri şenlik hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, “ Geçtiğimiz Yıl Soma’da yaşanan olay nedeniyle biz bu şenliği yapmadık. Onun yerine mevlit okutturduk. Yaklaşık 3 bin kişiye mevlit okutturduk. Bu yılda Hıdırellez şenliğinde 10 bin yumurta kaynattık. Bolluk bereket kısmet olsun diye. Geleneğimizi devem ettirmek için bugün burada toplandık.” dedi.

Şenliğe Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Baro Başkanı Ali Dilber’in yanı sıra siyasiler de katıldı. Şenlikte yumurta tokuşturma ve niyet çekme etkinlikleri düzenlendi. Yumurta pazarlığı ise eğlenceli dakikalar yaşattı.



Şenliğe katılan ağaçlık alanlarda piknik yaparken, güzel bir havanın da tadını çıkardılar. Şenliğe katılanlar, geleneğin uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu.

Haber;S.KAŞKIR