Düzce Belediyesi tarafından her yıl yapılan Toplu Sünnet Şöleni, geleneksel sünnet konvoyu ile başladı. Konvoyun ardından program Kalıcı Konutlar Düzce Belediyesi Erguvan Tesisleri’nde devam etti. Şölene, Vali Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, İl Müftüsü Selami Emen, sünnet olan çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri de anıldı. Düzce İl Müftüsü Selami Emen eşliğinde edilen duanın ardından konuşmalara geçildi.

"İNŞALLAH UZUN SÜRE KALIRSINIZ"

İlk olarak kürsüye gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Vali Taşkesen’e hitaben şunları söyledi: "İlimize yeni tayin olan Valimiz Sayın Mustafa Taşkesen’i huzurlanırınızda bu programa katıldığı için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. İlimize hoşgeldiler diyorum. İnşallah uzun süre kalırsınız. İnşallah bu ile faydalı hizmetlerde bulunursunuz. Tekrar saygılarımız sunuyorum sayın valim. Katıldığınız için teşekkür ediyorum."

Sünnet Şöleni ile ilgili ise Başkan Keleş, bu sene 66 çocuğun müracaat ettiğini ve bugün erkekliğe ilk adımı attıklarını söyledi.

Ardından sözü 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne getiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şu ifadeleri kullandı: "Türk insanının cesareti, vatan ve bayrak sevgisi, din sevgisi bir kez daha aslında testten geçirilmiş oldu. Çanakkale ruhu bir kez daha oluştu. Ve inşallah artık bu memlekette böyle menfur kalkışmaların, darbelerin bir daha gerçekleşemeyeceği ve şayet böyle bir kalkışma olursa Türk insanının cesareti karşısında yok olacağı apaçık ortada."

"ALLAH BİZE BİR DAHA O KÖTÜ GÜNLERİ GÖSTERMESİN"

Düzce Valisi Mustafa Taşkesen de konuşmasına Başkan Keleş'in hoş geldin dileklerini  kabul ederek başladı. Vali Taşkesen şöyle devam etti: "Başta hainlikte sınır tanımayan terör örgütünün darbe girişiminde hayatını kaybeden, bir gül bahçesine girer gibi tankların önüne geçen, kurşunlara göğsünü siper eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah bize bir daha o kötü günleri göstermesin. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın diye dua ediyorum. Diğer yandan erkekliğe adın atan 66 tane yavrumuza da bundan sonraki hayatlarında başarılar, sağlıklar temenni ediyorum. Bu hizmette emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere bütün değerli çalışanlarına sizin namınıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlı hizmetlerinin devamını nasip etsin. Allah hepimizi hayırlı hizmetlere vesile kılsın diyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından sünnet olan 66 çocuğa altın hediye edildi.

Haber: C. ÜSTÜNER