Akçakoca'da dün akşam etkili olan fırtına, yaşamı adeta vurdu. Çatıların uçmasına, ağaçların devrilmesine ve işyerlerinin zarar görmesine yol açan fırtınada, 1 kişi yaralanırken, ilçe 2 saat karanlığa gömüldü. Günün aydınlanması ile birlikte fırtına ve hortumun yarattığı tahribat ortaya çıkarken, belediye tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçede büyük çapta maddi hasar yaratan fırtınanın ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.


30’un üzerinde evin çatısı uçtu

Akçakoca'nın dün saat 21:00 – 22:00 sularında bir hortum felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Yemenici, şöyle devam etti: "Tabii şiddetli yağış da oldu. Şu an da gerek bizim personellerimiz gerekse AFAD İl Müdürlüğü’müzden heyetler çağırdık buraya. Tespit çalışmaları yapılıyor. Biz de dün geceden beridir hep sahadaydık. Yaklaşık 30’un üzerinde evin çatısı uçtu. Bir ilkokulumuzun çatısında yine ciddi hasar var. Mezbahamızın çatısı yok, bulamıyoruz çatıyı. Yine ufak tefek su baskınları oldu. Ufak yaralanmalı olaylar da oldu. 2 tane temizlik işlerinden sorumlu personelimizin kafasına çatı uçuyor. Şimdi de onu ziyarete geçeceğiz. Ama şükür ki ölümlü bir olayla karşılaşmadık."

"Can kayının olmaması en büyük tesellimiz"

Denize oluşan hortum ve etkili olan fırtına nedeniyle yollarla ilgili ciddi sıkıntılar oluştuğunu kaydeden Yemenici, şöyle devam etti: "Şu anda arkadaşlarımız her noktada dün geceden beri çalışıyorlar. Elektrikle ilgili ciddi sıkıntımız var. Elektrik tellerinde kopmalar ve direklerinde devrilmeler oldu. Şu anda SEDAŞ ekipleriyle de irtibat halindeyiz. Halen sanayi sitemize elektrik veremedik, şu anda çalışıyorlar. Dediğim gibi can kayının olmaması burada en büyük tesellimiz. Yine ağaçlarımızda devrilmeler oldu. 10-15 ağacımız devrildi. Dün geceden beri yol açma çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anda bir sükunet içerisinde arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar. Tahmini olarak 7-8 Milyon'luk genel anlamda bir hasar var.”