Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sav) Sakal-ı Şerif'i, Düzce'nin Konuralp Merkez Camii'nde ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif'e ziyaret etmek için uzun kuyruklar oluştu. Öğle ezanı ile ikindi ezanı arasında vatandaşların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'e büyük ilgi gösterildi.

Salavatlar eşliğinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş öpebilmek ve dokunabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Sakal-ı Şerif'i yakından görme fırsatı bulan ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.  Ziyaretçiler arasında yer alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Sakal’- Şerif’i öperek yüzünü sürdü.  

Cami cemaatinden Cem Hatipoğlu, Konuralp’te asırlardır devam eden geleneğe günümüzde ilginin daha da arttığını söyledi.

Hatipoğlu, “Konuralp’te 7 asırdan beri devam eden geleneğimiz bu. Hz. Ahmet bedevi hazretlerinden İsmail Fahuru hazretlerine geçmiştir. Daha sonrada Bağdatlı Şeyh Şifli Hafız Hacı Ali hazretlerine kalmıştır. Bizim büyük dedelerimizdendir. Hemen caminin yan tarafındaki türbede yatmaktadır. 7 asır önce Bağdat’tan gelmiştir. Konuralp gazinin üç hocasından biridir. Bağdatlı Şeyh Şifli Hafız Hacı Ali Hazretleri Kadiri tarikatı şeyhidir. Caminin temelimi atmış, caminin eski halini bitirmişlerdir.  Biz de bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Zaman geçtikte daha da yaygınlaşıyor.”dedi.

HABER;S.KAŞKIR