Akçakoca'ya bağlı Çayağzı Köyü'nde "Hıdırellez" şenlikle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Şenliği'nde köylü kadınlar, meydanda kazanlar dolusu yemek pişirdi.

Akçakoca Postası'nda yer alan habere göre; Orhangazi döneminde (1323) kurulan köyde, köylü kadınlar "Hıdırellez" için özel bir hazırlık içerisine giriyor. Hıdır ile İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez'i köy meydanında kutlamak için günler öncesinden hazırlıklar başlıyor. O gün gelip çattığında ise sabahın erken saatlerinde köy meydanında toplanan kadınlar evlerinden getirdikleri nohut, bakla ve bir çok malzemeyi kazanların içine döküyor. Yaklaşık 2 saat pişirmesinin ardından köy meydanında yemekler birlik ve beraberlik içerisinde yeniyor. Misafirliğe gelenlere ikram etmek için artan yemekler kaplara doldurularak evlere götürülüyor.

Yıllardır süregelen ’Hıdrellez Şenliği’ geleneğini devam ettiren Çayağzı Köyü halkı, bu yıl da güzel bir etkinliğe imza atarak birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile oldu.