Deniz Feneri Derneği, Düzce'ye yapılan yardımlara ilişkin yaptığı bilgilendirmede geçtiğimiz günlerde Yığılca'da açılışı yapılan Hoşafoğlu Grup Suyu'na bir hayırseverin önemli katkı sağladığını bildirdi. Dernekten yapılan açıklamada, "Su Medeniyettir" projesi kapsamında susuz köylere su götüren Deniz Feneri Derneği'nin Yığılca Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yaptığı ortak çalışma neticesinde, Yığılca'ya bağlı Dutlar, Güney, Hoşafoğlu, İğneler, Naşlar, Orhangazi ve Tıraşlar köylerinden oluşan 7 köyü suya kavuşturduğu kaydedildi. Devlet ile sivil toplum dayanışmasına örnek olan bu projeye Deniz Feneri Derneği'nin 100 bin TL katkı sağlayarak, başlamasına vesile olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Vali Adnan Yılmaz'ın katılımıyla çeşmelerden suların akıtıldığı Hoşafoğlu Grup Suyu Projesi için hayırsever Yunus Uslu Deniz Feneri Derneği aracılığıyla çeşme yapılması şartıyla 100 bin TL bağışta bulundu. Uslu, yaptığı bağışla uzun süredir susuzluk çeken 7 köyün suya kavuşmasına önemli katkı sağladı.

Öte yandan açıklamada ayrıca Deniz Feneri Derneği olarak, bugüne kadar Düzce ilinde 2 bin 785 aileye, 2 milyon 277 bin 165 TL tutarında gıda, nakit, giyim, barınma, eğitim, sağlık , temizlik, eşya, yakacak yardımları yapıldığı bildirildi. Düzceli bin 626 Deniz Feneri bağışcısı ve 162 kişi ise Deniz Feneri gönüllüsü olduğu kaydedildi.

 

Haber: S. KAŞKIR