Yaklaşık 100 yıl önce Düzce'ye yerleşen iki aile senede birgün biraraya gelerek hasret gideriyor. Yazıcı ve Ustaoğlu sülaleleri 7 yıldır düzenledikleri sülale buluşmalarını bu yıl daha geniş kapsamlı olarak yaptı.

Her yıl temmuz ayının ikinci haftası piknikte biraraya gelen iki sülale bu yıl ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar yemeği düzenledi.

 



Akrabalık bağlarını güçlendirmek amacıyla 7 yıldır düzenlenen sülale buluşmasına yaklaşık 400 kişi katıldı. Gencinden yaşlısına her yaştan bireyin katıldığı sülale buluşmasında aile fertleri, birbirleriyle hasret giderdi.

Ersin Yazıcı, yaklaşık 100 yıl önce Ordu'dan Düzce'ye gelen iki sülalenin yılda bir gün biraraya gelerek hasret giderdiklerini anlattı.

 



7 yıldır düzenlenen sülale buluşması hakkında bilgi veren Yazıcı, "Yaklaşık 100 yıl önce Ordu'dan gelen bu aileler 7 yıl önce 3-5 arkadaşın biraraya gelerek başlattığı bu etkinlikte biraraya geliyor. Gölyaka, Gümüşova ve Cumayeri başta olmak üzere Düzce'de yaşayan ailelerimiz yılda birgün biraraya gelerek hasret gideriyor. Temmuz ayının ikinci haftasında düzenlediğimiz etkinliği bu yıl ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar şeklinde verdik" dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR