SEDAŞ yoğun kar yağışı sebebiyle Düzce genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kesintinin nedenleri ifade edilerek çalışmalar hakkında bilgiler verildi.  SEDAŞ Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerle iletişim içinde çalıştıklarını belirtti.


Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


KARDAN KAYNAKLI ARIZALARA MÜDAHALE İÇİN SEDAŞ 7/24 GÖREVDE


Son 30 yılın en yüksek karı, oluşturduğu buz yükleri ile elektrik şebekesine zarar veriyor.
Cumayeri Dokuz Değirmen mevkiinde 13 Köyü besleyen ve köy gruplarına elektrik dağıtımın hattını taşıyan trafo beton köşk kabinine giriş ve çıkış sağlayan demir elektrik direği, aşırı yoğun kar yağışı sonucu iletkenler üzerinde oluşan buz yükü, iletkenlerde meydana getirdiği ağırlık ve direkte oluşturduğu çekim gücüyle büyük hasar gerçekleşirken, enerji hattında da elektrik kesintisi meydana getirdi. Direğin taşıdığı elektrik hattı beton köşk kabinden giriş çıkış yaptıktan sonra Melen Nehri üzerinden köy gruplarını besliyordu. SEDAŞ bu mevkiide acil önlem alarak kar yağışına rağmen ekiplerinin yoğun çalışmaları ile hasar gören enerji hattının yeniden tesis edilmesini sağlayarak, köylere giden hatta elektriğin verilmesini gerçekleştirdi.

 

 


Düzce Valiliğince yapılan açıklamada 68 Köy yolunun aşırı kar yağışları ile kapalı olduğu bildirilirken, bugün itibariyle Kaynaşlı’nın yüksek tepelerinde 230 cm kalınlığında kar olduğu ve 11 Köye ulaşım sağlanamadığı için bu köylerde elektrik arızalarına da müdahale edilemediği karla birlikte doğal afet kapsamında çok zor koşulların oluştuğu da SEDAŞ yetkililerince belirtildi.

“VALİLİK, KAYMAKAMLIK VE BELEDİYELERLE İLETİŞİM İÇİNDEYİZ”


Kaynaşlı’nın yamaç ve zirvelerinde 2 Metreyi aşan kar nedeniyle 8 köyüne ulaşım sağlanamadığı için arızalara SEDAŞ ekiplerince de müdahale edilemiyor. Cumayeri’nde 2 köye Mısırlık ve Kızıl Üzüm köylerine, Çilimli’de de 1 köye, Kırkharman köyüne ulaşım sağlanamıyor. Bazı yerlere de yüksek kar kalınlığı nedeniyle SEDAŞ ekipleri arıza ihbarı aldıkları noktalara köylülerle işbirliği içinde, zincir takılan arazili traktörlerle ulaşmaya çalışıyorlar.

 SEDAŞ İl Sorumlusu Hakan Çelik, SEDAŞ olarak Valilik yetkilileri ve ulaşımda sorun olan bölgelerde, Belediyeler ve Kaymakamlıklar ile de görüşerek çalışmalarımızı koordine ediyor ve il AFAD Müdürlüğü ve TEDAŞ’a da gelişmeler hakkında bilgi veriyoruz. Bir abone dahi elektriksiz kalmasın istiyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Bazı yerlerde doğa koşulları ekiplerimize izin vermese de koşulları zorluyoruz. Köylülerden destek alıyoruz. Traktörlerle ulaştığımız arızalar oluyor. Karın 2 Metre olduğu yere bizde ulaşamıyoruz. Ancak 7/24 görevdeyiz.” dedi.

 

Haber:Y.SEVER