116 yaşında 76 torun sahibi asırlık çınar İsmail Gençdoğan, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu!



Bu sabah saatlerinde vefat eden Gençdoğan, ikamet ettiği Akçakoca’ya bağlı Edilli köyü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından evinin önüne defnedildi.

Cenazede acılı Gençdoğan Ailesi’ni eş, dost ve akrabaları yalnız bırakmadı.



Gençdoğan'ın aynı ismi taşıdığı oğlu İsmail, yaptığı açıklamada, 1974 yılında Edilli köyüne geldiklerini söyledi.

“Yediği her şey doğaldı; yaşlılıktan öldü”
Merhum Gençdoğan’ın uzun yaşamasının sırrının doğal beslenme olduğunu belirten Gençdoğan, “Babam çiftçilikle uğraşırdı. Yediyi her şey hep doğaldır. Fazla ekmek, makarna, pilav yemezdi. Onlardan az yerdi. Genellikle sebze türü yerdi. Babamın hiçbir rahatsızlığı yoktu. Üç gün önce hastaneye getirdim. Kolesterol, tansiyon yoktu. Babam bu vaziyette de yaşlılığa bağlı olarak vefat etti” dedi.



“Hiç hasta olmadı”
Babasının 116 yaşında vefat ettiğini aktaran Gençdoğan, “Şu anda gerçek yaşı 115 ile 116 yaş aralığındadır. Hiç hasta olmadı. Bir tek prostat ameliyatı oldu. 10 çocuğu vardı. Sekizi hayatta, ikisi vefat etti. Şu anda da 76 tane torunu var. Torunlarının torunları hariç” diye konuştu.



“Yemekleri genelde az yerdi”
Merhum Gençdoğan'ın diğer oğlu, Mustafa da babasının çok iyi beslendiğini belirterek, “O zamanlar hayvanlar çoktu bizde. Yumurtanın beyazını döker, sarısını içerdi. Çiğ olarak içerdi. Süt, yoğurt onları yerdi. Yemekleri genelde az yerdi. Beş vakit namazını kılardı. Sigara içmezdi. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu” dedi.

Haber: S.ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ