İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 297’inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kuruluş yıldönümü etkinlikleri için program hazırladı. Buna göre İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen ve İtfaiye personeli yarın Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı makamında ziyaret edecek.
 
Ardından da belediye meydanında teşkilatın yangın ve kurtarma bölümlerine ilişkin araç ve gereçlerinin tanıtımının yapılacağı stant açılacak. İtfaiye Teşkilatının 297’inci yıldönümünde Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün bir yıllık icraat raporu da açıklandı.
 
Buna göre Ocak ayından Ağustos ayı sonuna kadar itfaiye müdürlüğü tarafından 284 yangına çıkış yapıldı. Ayrıca yine itfaiye müdürlüğü tarafından 56 trafik ve diğer kazalara müdahale yapıldı. Teşkilatın 297’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Tanyel küçük tedbirlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini vurgulayarak ‘Yangına karşı önlem almada ve yangına müdahalede en etkili yöntem eğitimdir. Düzce Belediyemiz tarafından halkımıza yönelik yangın güvenlik önlemleri, yangın çıkması durumunda yapılacak müdahale ve hareketler konusunda bilinçlendirme çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Bu amaçla eğitim ve seminer çalışmaları yapılıyor. Teşkilatımız tarafından okullarda tatbikat yapılıyor’ dedi. Düzce İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen ve itfaiye personeli hafta nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı yarın ziyaret edecek. Daha sonra da aynı gün belediye meydanında teşkilatın yangın ve kurtarma bölümlerine ilişkin araç ve gereçlerinin tanıtımının yapılacağı stant açılacak.

 

Haber; R. BAL