Dün akşam saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde yaşanan düşme olayı, arkasında bir sorunu da ortaya çıkardı. Vatandaşlar, mahallede park olmaması nedeniyle çocukların okul bahçesinde bulunan parka kaçak yollarla girmeye çalışırken kaza geçirdiklerini söyledi.

Parka oyun oynamaya giren 10 yaşındaki A.G.’nin kolunu demire sıkıştırması sonucu yaşanan olay nedeniyle mahalle halkı acı gerçeği ortaya çıkardı. Vatandaşlar, 8 bin kişinin yaşadığı mahallede çocukların oyun oynayacağı bir parkın olmamasından yakındı. Çocukların oyun oynamak için yüksek duvarları aşarak kaçak yollarla okul bahçesinde bulunan parka girdiğini söyleyen vatandaşlar, yaşanan kazalarında kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Belediye Başkanı Mehmet Keleşe seslenen vatandaşlar, mahallelerine park yapılmasını istedi.

Mahalle Muhtarı Aydın Koç ise okulun bahçesinde bulunan parkın etrafında bulunan duvarların yüksek olmasının doğru olmadığını ve 7-8 bin kişilik mahallede çocuk oyun parkının bulunmadığını söyledi. Düzce Belediyesi’nden yetkililerin mahalleleri için park yapılacağı sözünü aldığını söyleyen Koç, yaşanan bu olayın bir sebep olduğunu ve parkın yapılmasında hızlı rol alacağını söyledi.