Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Yıl Sonu Sergisi’nin 5. gününde Düzce Belediyesi Hanımlar Lokali’nde yemek yarışması düzenlendi.


2013-2014 eğitim öğretim yılında Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kapsamında yemek kursundan faydalanan 150 kursiyer hünerlerini sergiledi. Hanımlar, düzenlenen yemek yarışmasıyla en iyi yaptıklarını düşündükleri yemeklerini görücüye çıkardı.

 

 


Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in eşi Gönül Keleş, Belediye Meclis Üyeleri Gönül Asuk ve Nesrin Erkahraman’dan oluşan jüri 4 ayrı kategoride yaklaşık 80 çeşit yemeğin tadına baktı.

 

 


Hamur işleri, salatalar - mezeler, kurabiyeler - şerbetli tatlılar ve pastalar kategorisinde yarışan birbirinden marifetleri hanımlar en beğenilen yemeklerini jüriye ikram etti.


Titiz bir tadım aşamasının ardından jüri üyelerinin yaptıkları puanlama sonucu kazananlar belli oldu. Kazananlar, küçük ev aletleriyle ödüllendirildi.


Jürinin verdiği karar doğrultusunda, hamur işleri kategorisinin birincisi Düzce Mantısı’yla Esra Akboğan, ikincisi Güneş Böreği’yle Aysun Can, üçüncüsü Boşnak Böreği’yle Meryem Yıldız oldu ve ödüllerini Zeliha Su’nun elinden aldı.

 

 


Salatalar ve mezeler kategorisinde birinci Çerkes Tavuğu’yla Fidan Yıldırım, ikinci Köz Biberli Tavuk Salata’yla Fatma Bayraktar, üçüncü Ceviz Yatağında Patlıcan’la Hatice Günaydın olurken kazanan yarışmacıların ödüllerini Gönül Keleş takdim etti.


Kurabiyeler – şerbetli tatlılar kategorisinin birincisi Burma Tatlısı’yla Canan Av, ikincisi Kekli Baklava’yla Bilgin Gündoğdu, üçüncüsü Kellogs Kurabiye’yle Tuba Sivrikaya olurken ödüllerini Belediye Meclis Üyeleri Gönül Asuk ve Nesrin Erkahraman takdim etti.


Son kategorinin kazananları ise sırasıyla Gelin Bohçası’yla Aysun Can, Pasta’yla Havvanur Marka, Çilekli Pasta’yla Elif Metek oldu. Kazanan yarışmacılar ödüllerini ise Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar ve Kurs öğretmeni Ayşe Çakır Yazgel’in elinden aldılar.


Başkan Keleş’in eşi Gönül Keleş, “ben de yemek yapmayı çok seviyorum. Ellerinize sağlık. Bize çok güzel lezzetler sundunuz” sözleriyle yarışmaya katılan tüm kadınları tebrik etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır