Düzce’de imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların temininde güçlük çektiği nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi amacıyla kurulacak olan Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi için ilk somut adım bugün atıldı.  Düzce Valiliği himayesinde geliştirilen ve Doğa Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen proje ile ilgili valilik makam toplantı salonunda protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmza töreni düzenlendi
Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Düzce Borsa İstanbul MTAL Döner Sermaye İşletmesi, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği yetkilileri katıldı.



Türkiye’de bir ilk olacak
Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde kurulması planlanan “Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi” Türkiye’de bir ilk olması açısından da büyük önem taşıyor.  Düzce modelinin uygulanmasından sonra ülke genelinde ve her ilde faaliyet gösteren 669 döner sermaye işletmesine örnek model olması düşünülüyor.

Proje ile hedef kitlenin mesleki, teknik bilgi ve beceri kazanımlarının arttırılmasına yönelik eğitim müfredatında mesleki niteliği arttırıcı eğitim modüllerini ön plana çıkararak uygulamalı eğitim faaliyetlerinin gerçekleştireceği modern eğitim merkezinin kurulması planlanıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER