Akçakoca’nın en gözde tarihi ve turizm değerlerinden biri niteliğine sahip olan Ceneviz Kalesi'nde çalışmalar ilerledikçe kalenin güzelliği tüm ihtişamıyla ortaya çıkıyor.

Ceneviz Kalesi sahasında bulunan dikenler ve maki ağaçların kapattığı bazı bölümlerde, toprak altında kalmış olan kale duvarlarının ortaya çıkarılması çalışmaları devam ederken, bir yandan da günümüze kadar ayakta kalmış ancak hırpalanmış duvarların onarımı yapılıyor.

Bugüne kadar yürütülen çalışmalar sonucunda özellikle doğu tarafında kalenin ortaya çıkartılan yüzü görenleri heyecanlandırıyor.

Tamamlandığında muhteşem bir görünüm kazanacağı izlenimini bugünden veren Kale’nin surlarla çevrili iç bölümünde ise doğal yapıyı bozmayacak şekilde günü birlik hizmet verecek ünitelerin yapılacağı belirtildi.

Denize yakınlığıyla tarih ve doğanın estetiğini bir arada sunan Akçakoca’nın simgesi Ceneviz Kalesi, 15 Nisan 2013 tarihinde UNESKO Dünya Miras Geçici Listesi'ne adını yazdırdı. 800 yıllık bir geçmişe sahip Kale'nin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve ziyarete açılacağı öğrenildi.

Haber: C. ÜSTÜNER