Düzce Eğitim, Araştırma ve Rehberlik Derneği’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik "Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi"nin tanıtımı valilik toplantı sonunda yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Bağcı’nın katılımıyla yapılan proje tanıtımına sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Katılımın az olduğu gözlemlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, proje yapmanın önemini vurguladı.


Bağcı, “gerek fert gerekse toplum olarak ekonomik, sosyal ve kültürel yönde gelişebilmek ve demokratik hayatın olmazsa olmazları sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı büyük önem taşımaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımız elbette kendi üzerine düşen faaliyetlerini yerine getirmenin yanında kendi aralarında birlik beraberlerin yanı sıra toplumu temsil ettiğinden desteklenmesi lazım. Bakanlıklarımız sivil toplum kuruluşlarının geliştirilesi için projelerle destek sağlama yoluna gitmektedir. Bu projelerin yapılması zor da değil.” dedi.


Bağcı; Düzce’de faaliyet gösteren 820 dernekten sadece 11’nin proje yaptığına dikkat çekti, “Bu böyle olmamalı diye düşünüyorum bizde hep bir çekingenlik var. Bunu yıkmamız lazım.” dedi.
İl Dernekler Müdürü Adnan Zengin, Düzce’de 35 bin dernek gönüllüsü olduğunu bununda nüfusun yüzde 10’nuna tekabül ettiğini dile getirdi. Zengin müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar ve proje hazırlanmasında izlenecek yollarla ilgili bilgi verdi.

 

Son olarak konuşan Düzce Eğitim, Araştırma ve Rehberlik Derneği Başkanı Engin Çavuş, dernek ve proje hakkında bilgi verdi.

 

 HABER: S. KAŞKIR