İstiklal Marşı’nın kabulünün 87’nci yıldönümü Atatürk Lisesi’nin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bir program ile kutlandı. Kutlama programına Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Başsavcı Ekrem Yiğit, Emniyet Müdürü Saim İşlek, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, kamu kurumları yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra öğretmen öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Programda bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, bir ülkenin olaşması için gereken vatan, kültür, dil birliği gibi unsurları sayarken, İstiklal Marşı’nın da bizi biz yapan değerlerden biri olduğunu söyledi. İstiklal marşı’nın tarihimizde ders alınması gereken unsurları da içerdiğini söyleyen Kılınç, Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazmayı nasip etmesin” sözlerine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, istiklal için verilen mücadelede, Anadolu’yu karış karış gezen Mehmet Akif’in yurdun dört bir yanında insanların istiklal arzusunu galeyana getirdiğini, Anadolu insanını çok iyi tanıyan şairin gayretlerinin kurtuluş savaşı sırasında semeresini verdiğini söyledi.