İstiklal Marşının Kabulünün 87. Yıl dönümü dolayısıyla, Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasın da öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ, Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve çok sayıda davetlide yarışmayı seyretti.

 

Vali Yardımcısı Kemal Kahraman ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptıkları konuşmalar da İstiklal Marşının yazılış hikayesini anlattılar.

 

Kahraman ve Sezer’in konuşmalarının ardından salonda bulunan konuklara, Mehmet Akif Ersoy’un Tanıtıldığı kısa bir film seyrettirildi. Filmin ardından İlk Öğretim 1’inci sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışmada, ilk önce kendi sınıfları daha sonrada kendi okulları arasında 1’inci gelen ve yarı finalin ardından finale kalan 10 Öğrenci yarıştı.

1’inciye bir cumhuriyet altını, 2’inciye üç çeyrek altın, 3’üncuye iki çeyrek altın ve finale kalan öğrencilere ise birer çeyrek altın hediye edilmesinin yanı sıra, finale kalan bütün öğrencilere başarı belgesi ve kitap hediye edilirken, dereceye giren okullara plaket verildi.

Yarışmayı Kaynaşlı Kumluca İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Esra Nur Yıldız 1’inci olarak, İsmet Paşa İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Seher Büşra Kıbrıs 2’inci olarak kazanırken 3’üncülüğü Pakmaya İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Nesibe Özata ve Aziziye İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Zişan Erciyes paylaştılar.