Vali Vasip Şahin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: Tarih boyunca esaret yüzü görmemiş milletimizin hür ve başı dik yürüyüşünün son nişanesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. Yıldönümü’nü hep birlikte, sevinç içinde kutluyoruz.
Millet olarak geçmişten devraldığımız haslet ve gayret sayesinde muazzam bir gelişme süreci içinde olan Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın en saygın ülkeleri arasında hak ettiği yerini almıştır.
Türkiye Cumhuriyeti, insan hak ve özgürlükleri alanında her geçen gün büyük mesafeler almakta, demokrasisini düne göre çok daha üst seviyelere çıkararak, pek çok ülkeye ilham kaynağı olmaktadır.
En geniş manada özgürlüklerin yaşandığı, içte birlik ve kardeşliğin pekiştiği; dışta ise, ülkemizin itibarının hızla yükseldiği hassas bir dönemden geçtiğimiz gerçeğini unutmadan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yürüyüşümüze daha bir azimle devam ediyoruz.
Gelecek nesillere daha mutlu, daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha müreffeh bir ülke bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur
Bu duygularla, başta Cumhuriyetin kurulmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları kanıyla sulayarak vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 Haber; H. İŞCAN