Tem otoyolu Kaynaşlı gişeleri mevkisinde otoyol kenarında bulunan kuru otların bilinmeyen bir nedenle saat 17.00 sıralarında tutuşması sonucu yangın çıktı.

Yoldan geçen sürücüler tarafından itfaiyeye haber verilmesinin ardından olay yerine gelen Kaynaşlı Belediyesi itfaiye ekiplerinin Tem otoyolu kenarından uzattıkları hortumun yangın alanına yetişmemesi üzerine Düzce Belediyesi İtfaiyesinden yardım istendi. Yangın, anında müdahale edilememesi nedeni ile büyümeye başladı.

Ormanlık alanın alt kısmında bulunan fındık bahçelerinin alev alması üzerine olay yerine giden vatandaşlar Orman işletmesine tepki göstererek bir kepçe ile yolu düzeltip itfaiyenin geçişine yardımcı olmadıkları için eleştirdiler. Düzce Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletmesine ait arasözlerin yardımı ile yangın mahalline ulaşıldı. Yangın Ormanlık alana sıçramak üzereyken kontrol altına alındı. Yetkililer yangının Ormanlık alana sıçraması halinde tamamı Çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda kontrolün mümkün olamayacağını söylediler.

Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyonuna bağlı trafik ekipleri de gişe giriş ve çıkışlarında sürücülere uyarılarda bulunarak araç içinden yola ve çevreye yanar halde sigara atılmaması konusunda bilgilendirme yaptı. Alanda itfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışmaları devam ediyor.