Projeler onaydan geçti, destek MARKA’dan geldi. MARKA’ya Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Programına sunulan 9 projeye onay çıktı. Projeler için Vali Adan Yılmaz öncülüğünde imza töreni düzenlendi. 9 proje hakkında bilgiler verdi.

Destek almaya hak kazanan projeler , Eğitime Destek Ol projesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelsiz Kent Akçakoca projesiyle Akçakoca Belediye Başkanlığı, Düzce’de engelliler engelsiz ulaşıyor projesiyle Düzce Belediye Başkanlığı, Marifetli Eller Projesiyle, Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok projesiyle Çilimli Kaymakamlığı, Herkese Eşit Hayat Projesiyle Gölyaka Kaymakamlığı, son olarak Tek Adımda Engelleri Kaldıralım projesiyle Yığılca kaymakamlığı oldu.

 

 

9 projeye 2 milyon 445 bin 450 TL

Vali Adnan Yılmaz, geçmiş yıllara göre destek fonunun artığını belirterek, Düzce’nin en fazla proje sunan ve kabul edilen il olduğunu vurguladı.

 

Yılmaz, “ 2010 yılında 11 projeye 1 milyon 818 bin 911 TL, 2011 yılında ise 9 projeye 1 milyon 396 bin 437 TL kaynak Düzceliye kazandırılmıştır. 2013 yılı bugünkü imza töreninin konusu mali destek programlarında başarılı bulunan proje sayısı 9, aktarılacak olan hibe fon tutarı 2 milyon 445 bin 450 TL yükseldiği görülmektedir. Düzce ilk iki yıldan farklı olarak Sosyal Kalkınma programında bölge düzeyinde en çok proje başvurusu yapan ve en fazla projesi kabul edilen il konumunu elde etmiştir. Sivil toplum kurumunun bir projesi geçmemiş onlarında daha çok harekete geçmesi lazım. Bu ortamda Düzce 5 il içinde 1.sidir buna sevinmemiz lazım.“ dedi.

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Düzce’nin son zamanlarda proje alanında atağa kalktığını belirterek, Bölgesel farklılıkların giderilmesi kapsamında Vali Adnan Yılmaz’ın büyük katkısı olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda MARKA tarafından onaylanan projeler için imzalar atıldı. 


Haber: S. YANAR