Türkiye İstatistik Kurumu Motorlu Kara Taşıtları, Aralık 2015 haber bültenini yayınladı. 2014 yılında 89 bin 152 olan Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2015 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla 7 bin 168 artarak 96 bin 320 oldu. Düzce’de trafiğe kayıtlı araçlardan 47 bin 926’yla otomobil ilk sırada yer alırken, otomobili kamyonet, motosiklet ve traktör takip etti.

Öte yandan Düzce nüfusuna orantılı olarak artmaya devam eden araç sayısıyla birlikte yollar yeterliliğini kaybedince iş trafik ekiplerine düşüyor. Cezalarda yeterli olmayınca iş çekicilere düşüyor. Yeni yılla birlikte trafikte yapılan düzenlemelere karşın Düzce’de özellikle park sorunu devam ediyor. İstanbul Caddesi’ne getirilen park yasağı uygulamasına karşın, park edecek yer bulamayan sürücüler cezayı göze alarak araçlarını caddeye koymaya devam ediyor. Durum böyle olunca görev çekicilere düşüyor ve araçlar çekiciler marifetiyle park ettikleri yerlerden kaldırılıyor. Kısa süreliğine açılan yollar polis ekipleri gidince yine eski haline yani park alanına dönüyor.

Düzce’nin ihtiyaçlarına göre yıllar öncesinde açılmış olan yollar artık ihtiyaca cevap veremez durumda olduğu şehir içindeki araç yoğunluğu gözler önüne seriyor. Bu noktada gözler trafiği rahatlatması için önemli olan çevre yollarına gözleri çeviriyor.  Öncü TV’de 10 aylık dönemi değerlendiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’ye çevre yollarının gerekliliğini vurgulamış ve burada görevin milletvekillerine düştüğünü söylemişti.

Benim sahamda olsa yaparım

Keleş, “Düzce’de iki çevre yoluna ihtiyaç var. Bunlardan biri kuzey diğeri güney çevre yolu. kuzey yolunun bir kısmı yapıldı. Milletvekillerinin yapması gereken en önemli görev ne derseniz bunu söylerim. Benim sorumluluk sahamda olsa ben bitiririm.” Demişti.

İstanbul Caddesi Kapanacak, D-100 Alternatif Olacaktı

Yine Düzce’nin trafik ve otopark sorununa ilişkin konuşan Keleş, İstanbul Caddesi'nin kapatılması mevzusuna değindi ve mevcut D-100 Karayolunun İstanbul Caddesi'ne alternatif olacağını belirtti.  Yaklaşık 2 yılı geride bırakan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Düzce’nin trafiğini rahatlatmayı amaçlayan projeler için ne zaman harekete geçecek merakla bekleniyor. 

Haber;S.KAŞKIR