Ak Parti İl Sosyal İşler Başkanı Özhan Abat yaklaşan Anneler Günü nedeniyle basın açıklaması yaparak tüm annelerin bu anlamlı günlerini kutladı.


Abat açıklamasında anne kavramını “Kelimelerle anlatılamayan fedakârlık, karşılıksız sevgi ve özverinin adıdır” şeklinde betimledi ve şu şekilde devam etti:


“Annelerimiz hayatımızı anlama, yaşama nedenimizdir. Canımız acıdığında anne diye ağlarız, yardım gerektiğinde annemizi isteriz yanımızda. Sırlarımızı annemizle paylaşır, mutlu olduğumuzda ilk müjdeyi ona verir, kederlendiğimizde onunla ağlarız. Anne sözcüğü sıcacık duygular içerir, içimizi eritir. Bu dünyadaki en güvenli sığınağımız annemizin şefkatli, sevgi dolu kucağıdır. Çocuklarının duygu ve düşüncelerini, keder ve sevinçlerini herkesten önce hisseden ANNE’dir. Özellikle engelli anneleri için sözcükler kifayetsiz kalır. Engelli çocuğuna bakmaktan usanmaz, yorulmaz. Çocuğunu sırtında taşır, yüksünmez. Çünkü o ANNE’dir. Eli öpülesi anneler size teşekkür etmek için bir gün değil bir ömür yetmez. Anne özlemi ile yaşayan, onu özleyen, yokluğunu kalbinin ta derinliklerinde hisseden birçok evlat vardır. O anneleri sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz. Dünyanın en büyük acısı evlat acısıdır. Evladını kaybetmiş annelerin acısını içten paylaşıyor, sabırlar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle biz AK Parti olarak başımızın tacı tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor; Dünyanın bütün annelerine mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyoruz. Tüm evlatları da annelerini mutlu etmeye, sevgiyle bakmaları için gayret göstermeye çağırıyoruz.

 

 

Haber;S.Kaşkır