Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Abhaz halkını üzdü. Geçtiğimiz günlerde Bayramcı Köyü’nde organize edilen köyler arası voleybol turnuvasının ödül töreninde bayrak krizi yaşandı.



KORKMAZ KUPAYI VERMEDİ


Yapılan maçlar sonunda Abhaz toplumunun gençlerinin oluşturduğu Apsnı Voleybol Takımı finale kalarak birinci oldu. Yapılan kupa töreninde birinci olan Apsnı Voleybol takımının kupasını, organizasyon yetkilileri Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz tarafından verilmesi istedi. Ancak iddiaya göre voleybol takımındaki gençlerden birinin Abhazya bayrağı ile kupa törenine çıkması Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz tarafından tepki ile karşılandı. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Abhazya Bayrağını bıraktıkları takdirde kupayı verebileceğini söyledi.


Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın, bu söylemleri Abhaz vatandaşları derinden üzdü. Her türlü etkinliklerinde Türk bayrağının yanı sıra Abhazya bayrağını da taşıdıklarını ifade eden Düzce Abhaz Kültür Derneği üyeleri, ödül töreninde gençlerden birinin spontane şekildeki hareketine gösterilen tavrın kendilerini kırdığını dile getiriyor. Bu nedenle bir araya gelen 10 Dernek üzüntülerini kamuoyu ile paylaşmak için düzenledikleri basın toplantısı ile Milletvekili Korkmaz’ı kınadı.


11 DERNEK BİR ARAYA GELDİ



Bir araya gelen Alan Kültür Ve Yardım Vakfı, Apsuvara Grubu, Bolu Abhaz Kültür Derneği,Darıyeri Hasanbey Köyü Abhaz Kültür Derneği,Düzce Abhaz Kültür Derneği,Gebze Kafkas Kafkas Kültür Derneği,Hendek Kafkas Kültür Derneği, İstanbul Kafkas Kültür Derneğikafkas Abhazya Dayanışma Komitesi,Körfez Kafkas Kültür Derneği,Sakarya Abhaz Derneği adına basın açıklaması yapan Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı ilhan Kıymet, Demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak 1992 yılından beri fiilen varlığını “Bağımsız” olarak sürdüren Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, Birleşmiş Milletlere (BM) üye 6 devlet tarafından tanındığını ve Abhazya Devleti’nin Bayrağı Uluslararası hukuka göre kabul gördüğünü hatırlattı.




KINADILAR



Kıymet, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın kupa törenindeki söyleminin Abhaz Halkını derinden üzdüğünü dile getirdi ve sert bir dille eleştirdi.

Kıymet, “Diasporasını oluşturduğumuz Abhazya Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Hiçbir kimsenin ne Abhazya bayrağı ne de başka bir devletin bayrağına karşı tepki gösterme hakkı yoktur. Bir İngiliz, bir Alman bayrağı nasıl kullanılabiliyorsa, Abhazya bayrağını da kullanma hakkı vardır. Bağımsızlığı tanınan bir devletin uluslararası kabul görmüş milli bayrağına el uzatmak kimsenin yetkisi ve haddi değildir. Abhaz Halkı olarak toplumsal hassasiyetlerimizin bilinmesini istiyoruz. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın bu davranışını, Sivil Toplum Örgütleri olarak kınıyoruz.”dedi.

 

Haber: S. Kaşkır