Düzce Barosu Çocuk ve Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Çiğdem Fidan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla ÖNCÜ Ana Haber’e konuk oldu. Avukat Çiğdem Fidan bu konuda Düzce Barosu olarak Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonunu yeni oluşturduklarını hatırlattı. ‘Biz neler yapabiliriz?’ şeklinde düşünerek çalışmaya başladıklarını ifade eden Fidan, Düzce Belediyesi’nin bünyesinde Çocuk Hakları Merkezi bulunduğunu fakat merkezin faal olmadığını dile getirdi. uyuşturucu kullanan çocuklara yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında düşüncelerini aktardı.

 

Fidan, “Sokakta yaşayan uyuşturucu kullanan çocuklara yönelik rehabilitasyon, tedavi ve barınma konusunda belediye ile valilik bir takım çalışmalar yapabilir” dedi. Çocukların kötülüklerden uzak durması için ailelere onlarla arkadaş gibi olmaları önerisinde bulunan Fidan, ailelerin çocuklarının her şeyinden haberdar olmalarını, ilgisiz bırakmamalarını istedi.

Düzce’de son zamanlarda artan hırsızlık vakalarında özellikle çocukların başrolde olmasını yorumlayan Fidan, çocukların ya aç olduğu ya bazı kurum ve kişiler tarafından yönlendirildiğini söyleyerek bunun aşılması için önerilerde bulundu. Fidan, “Spor tesisleri yapılmalı ya da kamu kurumları aktif bir rol üstlenmeli” dedi.

Haber;Y.SEVER