Düzce Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerlik görevlerini yapan kısa dönem acemi erler yemin etti. Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemin törenine Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Albay Hakan Bayrı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldrım, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İş-kur Müdürü Ferhat Acar, Düzce üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve silah altına alınan erlerin aileleri katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya bir konuşma yaptı. Yemin edecek erlerin 4 haftalık eğitim gördüklerini söyleyen Çetinkaya, erlerin kısa süre içinde bile kendilerinden beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini kaydetti.



“Andınıza ölene kadar sadık kalacağınıza hiç şüphemiz yok”

Amaçlarının, onları zihnen dinç ve duyarlı, fikren Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, bedenen üstün fiziki güç ve dayanıklılığa sahip vatan savunmasının bir neferi olarak yetiştirerek, daha güçlü ve dinç bir şekilde sizi geri göndermek olduğunu söyleyen Albay Çetinkaya, yemin edecek erlere hitaben şöyle konuştu:

“Genç silah arkadaşlarım biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaksınız. Yeminin anlamı, askerin, askerliğe, vatanına ve milletine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref, bedeli de vatan uğruna gerektiğinde ölmektir. Andınıza ölene kadar sadık kalacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Eğitiminiz süresince askeri bilgilere teçhiz edilerek bir askerde bulunması gereken nitelikleri kazandınız. Ve mukaddes bayrağımızın üzerine ellerinizi koyarak birbirinize kenetlenip şevk ve heyecan içinde, inanç ve gururla ailelerinizin ve bizlerin huzurunda kutsal askerlik yeminini edeceksiniz.” 



Konuşmanın ardından ellerini şanlı Türk Bayrağı’nın üzerine koyarak ölene kadar tutacakları askerlik yeminlerini eden erler vatanına, milletine bağlı birer Türk neferi oldu.
Yemin eden acemi erler adına Kısa Dönem Jandarma Er Muhammet Gencebaygür bir konuşma yaptı. Birliğe ilk katılan kısa dönem erlerden Jandarma Er Önder Burak Paker Mehmetçik Yaş Kütüğü’ne plaket çaktı. Paker’e, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol tarafından ödülü verildi. Eğitimlerde başarı gösteren erler ise protokol tarafından ödüllendirildi.



Tören, bir jandarma er tarafından,“Yemin Ederken” adlı şiirin okumasının ardından sona erdi.



Törenin ardından askerler aileleriyle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmezken veda sırasında da duygusal anlar yaşandı.




Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ