Vatan Partisi Düzce İl Başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın  “Laiklik Yeni Anayasada Olmamalıdır” şeklindeki açıklaması ile ilgili Vatan Partisi Düzce Öncü Kadın Başkanı Türkan Açıl, basın açıklaması yaptı.

Bu Açıklama Cumhuriyete İhanettir

Başkan Türkan Açıl, “Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, bölücü ve gerici anayasada, laiklik olmamalıdır demiş. Laiklik anayasamızın demirbaşıdır. Bu açıklama cumhuriyete ihanettir. Milli iradeye açıkça karşı çıkmaktır. Vatan Partisi Öncü Kadınları olarak kendisini derhal istifaya çağırıyoruz. Ortaçağdan kalma hurafeleri, yasal güvenceye kavuşturmalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Meclis Başkanı İstifa Ettirilmelidir

Anayasadan laiklik çıkarılırsa her mezhebin, her tarikatın kendi yorumuna göre, inançlarını yaşamasına onay verilmiş olacağını belirten Başkan Türkan Açıl, “Benim inancıma göre mirasta kadının hakkı üçte birdir, ben mirası böyle dağıtacağım diyebilirler. 4 eşliliği kabul edip kadınlarımızı kumalarla yaşamak zorunda bırakabilirler. Benim inancım 2 kadının şahitliği, bir erkeğin şahitliğine eşittir diyebilirler. Dinimizde evlilik yaşı yok diyerek, 8.7.6 yaşında bir kızla bile evlenebilir diye fetva veren aymazlara inanan hasta kişiler çıkabilir. Laiklik anayasadan çıkmalı diyen meclis başkanı bunların farkında değilse hemen istifa ettirilmelidir” diye konuştu.

Haber: S. C. AKYÜZ