Yaz aylarında DSİ tarafından Asar Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları kapsamında eski otogar mevkiinde bulunan köprü ile Küçüksu Köprüsü yıkılarak yerine yenileri yapılmak üzere çalışmalara başlanmıştı. Proje üzerindeki değişiklik nedeniyle çalışmaların bir süre durdurulması köprü çalışmalarında gecikmeye sebep olmuştu.

 

 

 

Haziran ayında başlayan ve kısa sürede bitirileceği sözü verilen köprülerin yapımının gecikmesi şehir merkezinde özellikle akşam saatlerinde sürücülere trafik kabusu yaşatmıştı. Geçtiğimiz günlerde Eski otogar mevkiinde köprü önce yaya sonra araç trafiğe açıldı.

Köprülerden birinin trafiğe açılması şehir merkezindeki araç yoğunluğunu bir nebzede olsa rahatlattı ancak köprüde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması yürekleri ağza getiriyor.

 



Köprülerde yürütülen çalışmalarda, korkuluk kısmının boş bırakılması özellikle akşam saatlerinde tehlikeye davetiye çıkartıyor. Düzce’de geçmiş dönemlerde korkuluksuz köprülerde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazalar dikkate alındığında yetkililerin köprüyü gerekli güvenlik önlemi almadan trafiğe açması eleştiri konusu oldu.

Sadece inşaat demirleri ile bırakılan köprülerde akşam saatlerindeki zifiri karanlığa sürücü ve yayaların bir anlık dikkatsizliği eklendiğinde “tehlike geliyorum” dedirtiyor…

Haber: S. KAŞKIR