Darıcı Mahallesi Muallim Sokak üzerinde 6 ay önce meydana gelen kazada Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı sulama aracının altında kalarak hayatını kaybeden 9,5 yaşındaki Arda Alkan’ın Babası Murat Alkan, kazaya ihmallerin neden olduğunu savunarak tedbir alınmadığı iddiasıyla konuşmaya karar verdiğini söyledi.


Baba Alkan, olayda sulama aracının ihmalleri olduğunu söyleyerek çocuğunu kaybetmesinin gerekçesini şöyle izah etti: “Bana kazaya karışan şoförün ifadesinde ‘Şoför yetmezliğinden dolayı çalışmalara tek şoför olarak çıkıyordum’ dediği söylendi. Olayda şoförün geri gelmemesi gereken yerde geri geldiği, sulanma yapmaması gereken sokakta sulama yapması ve birinden herhangi bir yardım istememesinden dolayı çocuğumu kaybettim.”

Sulama aracının tek şoförle hizmet vermesinin kusurlu sayıldığını iddia eden Baba Alkan, buna rağmen uygulamanın aynı şekilde sürdüğünü söyledi.

İhmallerin devam ettiğini iddia eden Alkan, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. “Beni rahatsız eden Düzce Belediyesinin kazaya neden olan faktörlerin düzeltilmesi için gereken hassasiyeti göstermemesi oldu. Ben konu hakkında Düzce Belediyesine şikayette bulundum. İlgilenen olmadı. İtfaiye müdüründen acımızı tazelememesi için bizim sokağa göndermemelerini istedim. Bugün yine aynı şekilde tek şoför olarak araç ihmaller zincirine devam ediyor. Ben bu konuya hassasiyet gösterilsin başka Arda’ların canının yanmasını istemediğim için konuşmak istedim.”

Haber:Y.SEVER