Düzce Valiliğince düzenlenen iftar davetinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’nin geleceğine dair umut dolu sözler sarf etti. Bakanlıkta Düzcelilerin sorunlarıyla ilgilenecek danışman kadrosu oluşturan, iş ve projeleri milletvekilleri ve muhtarlarla takip ettiklerini ifade eden Özlü, sözünü verdikleri işleri tek tek biteceğini söyledi.

Düzcelilerin ihtiyaç duyduğu projeleri süratle hayata geçireceklerini söyleyen Bakan Özlü, uzun yıllar Düzce'nin gündemini işgal eden devlet hastanesi, otogar inşaatı, Otoban OSB bağlantı yolu, kültür merkezi, kalıcı konutlardaki iş yerlerine ilişkin açıklamaları dikkat çekti.

Bizzat takip ediyorum

Söz konusu yatırımlarda önemli mesafeler aldıklarını belirten Özlü, 2016 yılı sonunda bu konuları Düzce'nin gündeminden çıkarmış olacaklarını dile getirdi. Bakan Özlü’nün otogar inşaatı ve kültür merkezinin tamamlanması için ifade ettiği sürenin 2016 yılının sonu olması, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in her iki yatırım için verdiği açılış tarihi olan 11 Temmuz’da gecikme mi yaşanacağı sorularına neden oldu. Bakan Özlü, kültür merkezine dair “Düzce Kültür Merkezi İnşaatının çözümünü bizzat takip ediyorum. Bu yılın sonuna kadar Kültür Merkezini hizmete sokmaktır.” İfadelerini kullandı.

Düzce'nin geleceği çok parlak olduğunu ve Düzce'yi örnek bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Özlü, il genelindeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “Akçakoca'ya yat limanı yapılması, yeni mesire alanları oluşturulması ve doğal güzelliklerimizin milli park ilan edilmesini hayata geçireceğiz. Kuracağımız OSB'lerle Düzceli gençlere iş imkanı sağlayacağız. Pazartesi günü Akçakoca Spor salonunun ihalesi gerçekleştirilecek. Düzce Güney Çevre Yolu ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı ve firma çalışmalarına başlıyor. Çilimli ilçe girişi için kavşak projesi hazırladık. İnşallah bu projeyi bir iki ay içerisinde tamamlayacağız. Geçtiğimiz hafta içinde Spor Toto bütçesinden Yığılca'da ki suni çim saha için kaynak ayrıldı.”

Haber:Y.SEVER