Soğancı Mahallesinde Avni Akyol Öğrenci Yurdu olarak bilinen ve restore edilerek Kredi Yurtlar Kurumu’nun yeni hizmet binası olarak düzenlenen binanın açılış töreni protokolün katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde ardından yine Kredi Yurtlar Kurumu ve Kızılay Düzce Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan Halep’e gönderilecek yardım tırı uğurlandı.

Her iki törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Müftüsü Selami Emen, KYK İl Müdürü Kudret Koz, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Ali Dilber katıldı.

“İlimizde yüksek öğrenimde yurt sorunumuz yok”
Törende konuşan Vali Zülkif Dağlı,KYK’nın hizmet alanlarındaki tüm sorunlarının giderildiğini söyledi.

Öğrencilere tahsis edilen yurtların güzel bir şekilde hizmete açıldığını söyleyen Dağlı, “İlimizde yükseköğrenimde yurt sorunumuz yok. Bu konuda ender illerden biriyiz. KYK’mızın çalışmaları devam ediyor. Bu binamız 27 odadan oluşuyor. Hayırlı olsun diyorum.”dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yurdu gezen protokol açılış pastasını kesti.

Yeni bir can yeni bir nefes yeni bir imkan…
Kredi Yurtlar Kurumu ve Kızılay Düzce Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan Halep’e yardım tırının uğurlanmasıyla devam eden programda konuşan Dağlı,“Bu tır oradaki kardeşlerimize yeni bir can yeni bir nefes yeni bir imkan olacak. Malzemelerimiz doğrudan Halep’e gidecek. Böyle bir havada bunu göndermiş olmanın da ayrı bir manası var.”İfadelerinde bulundu.