Engellilerin yıllardır umutla beklediği Kalıcı Konutlarda yapımına başlanan Erişilebilir Yaşam Alanı ve Toplum Merkezi huzurevi olacak. Geçtiğimiz günlerde ekranlara getirdiğimiz tinercilerin dadanmaya başladığı merkezin yapımına 2005 yılında başlanmıştı. Düzce’de pek çok yatırım gibi yapımı yılan hikayesine dönen bina 8 yıl sonra tamamlandı. Uzun yıllar bekleyen merkez, her şeyi tamamlanmasına karşın bir türlü faaliyete geçemedi. Camlarının kırılarak zarar verilmeye başlayan binaya ilişkin aldığımız bilgide merkez yılbaşına huzurevi olarak açılışı yapılacak.

 

11 HAZİRAN'DA YAPILAN "BUDA ÇÜRÜYOR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 


Şimdi merak edilen konu ise açılışı için neden yılbaşının beklendiği… Her geçen gün madde bağımlıların biraz daha zarar verdiği bina, çevrede oturan vatandaşları da tedirgin ediyor… Çevre halkını da endişeye sevk eden binanın biran önce hizmete sokulması isteniyor…
“Engelsiz Erişilebilir Yaşam Alanı Projesi" kapsamında 2005 yılında Kalıcı Konutlarda yapımına başlanan Toplum Merkezi engellilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği bir şekilde dizayn edilmişti. Şimdi Huzurevi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan merkez 50 kişi kapasiteli olacak ve yılbaşında hizmete girecek.

Haber: S. KAŞKIR