Ballıca Köyünde ikamet eden Yunus Sezer, 4 yıl önce R.T isimli bir şahısla evini röntgenlediği gerekçesiyle tartıştı. Çıkan kavgada R.T’yi darp eden Yunus Sezer, karakolluk oldu.
Tarafların birbirinden şikayetçi olmasıyla her iki şahıs da mahkemenin yolunu tuttu. İlk davada adalet Yunus Sezer’den yana oldu. Ancak karşı tarafın açtığı maddi ve manevi tazminat davasında kendisini savunacak avukat tutamadığını söyleyen Yunus Sezer, davayı kaybetti ve 1 yıl 2 ay hapis cezası ile 20 Bin TL’lik manevi tazminat cezasına çarptırıldı.


Ev yaptırmak için yaklaşık 30 bin TL’lik kredi çeken Sezer’in omuzlarındaki yüke bir de yüklü tazminat eklenince 2 çocuk babası yollara düşme kararı aldı.

Başbakanlığa yürüme kararı alan Sezer, startı Anıtpark’tan verdi. “Üzerine bir babanın çocukları için yapamayacağı hiçbir şey yok. Çocuklarımın hakkı için Ankara’ya başbakanlığa yürüyorum” yazlı tişört giyen Sezer’i iş arkadaşları uğurladı.



Sezer, Resmi ve yasal yollardan, demokratik olarak hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti ve adil şekilde yargılanmak istediğini ifade etti


İstediğim sonucu alamasam da birinin çıkıp beni dinlemesini istiyorum. Röntgencilik yapan bir insan bir de 20 bin TL para verdirmek hiç akla mantığa sığmıyor. Dinlemeseler de kapıda oturacağım. Benim amacım yargıyı aşağılamak değil. Paran varsa adalet var. En iyi avukatı tutuyorsun, şahit buluyorsun, rapor hazırlatıyorsun. Benim iki çocuğumun rızkı hâkimin iki dudağının arasında. Beni tekrar yargılasınlar, adil bir şekilde yargılanmak istiyorum. Çocuklarımın rızkını arayacağım” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır