Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Mersin’de öldürünen Üniversite Öğrencisi Özgecan Arslan için üniversite kampüsünde açıklama yaptı.  Topluluk pankart ve dövizlerle yaşanan vahşeti kınadı ve “Özgecan Arslan için adalet istiyoruz!” sloganları atıldı.
 
 
Grup adına yapılan açıklamada Özgecan’ın ilk olmadığı, son da olmayacağı hatırlatıldı ve  Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu olarak kadınların insanca yaşama hakkı için acil önlemlerin alınması,  taciz ve tecavüz olaylarında caydırıcı cezaların verilmesi talep edildi.
 

 
Katilin dinlisi, dinsizi olmaz!


Gençler,  cinayetler üzerinden belli bir inanç yada kültürün hedef alınmasını eleştirdi.
 
Açıklamada “Ahlaksızlık genetik değildir. Hiçbir çocuk anne babasından dolayı peşinen suçlanamaz. Hiçbir inanç veya kültür topyekûn suçlu ilan edilemez, hiçbir inanç/kültür mensubunun günahı genelleştirilerek o inanç veya kültürün suçu olarak ilan edilemez.Biliyoruz ki ateist olmak katil olmanın ön şartı değildir. Kendi inanç topluluğunun suçlanmasını engellemek için ”katil ateistti” diyen “Batılı”, “Hristiyan” gazeteci, yazar, siyasetçi ve bunlar gibilerin davranış ve sözleri ahlak dışıdır. “İslami terör” demekle “katil ateistti” demek arasında bir fark yoktur ve ırkçılar hep kardeştir.”derken, “islamofobia”üretenleri eleştirdi. 

Haber;S.KAŞKIR