Düzce Merkezde büyük umutlarla inşaa edilen Küçük Sanayi sitesi'nde bulunan ara yolların içler acısı hali büyük tepkiye neden oluyor.Normal araçların gidemeyeceği derecede bozuk oluşu alt yapının mı yoksa yolların mı eksik olduğunu tartışılır hale getirdi.

1984 yılında dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Gül, Hüseyin Turan, Yusuf Beyaz, Temel Dilber, Erol Emiral, Hamit Bakan, Gürbüz Keskin ve Talat Aksan 'dan oluşan yönetim kurulu taarfından kurulan Düzce Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, 1988 'de dönemin Belediye Başkanı Selahattin Olcar başkanlığında değişmiş, 1990 yılında yapılan seçimle görevi Mehmet Bakan devralmıştır.

Küçük Sanayi Sitesi bugüne kadar sel afeti gibi ciddi tehlikeler atlatmış daha sonra dere ıslahının ardından bu tehlike bertaraf edilmiştir.

KSS'de giriş kısmının dışında güney yakasında bulunan ara yolların hali ancak yaşanmakla anlatılır cinsten..

KSS kurulmadan idealler büyüktü. Eski Sanayi esnafının büyük bir bölümü bu alana taşınacak merkezde kalan eski sanayi "Kentsel Dönüşüm"e kalmadan KSS'ye yerleşmiş olacaktı..Her kooperatifte olduğu gibi KSS'de de yaşanan onca zor şartlara rağmen alınan mesafeyi de unutmamak gerekir. Ancak beklentilerin yerine getirilmemesi hele hele bu çağda yolların bu hali tartışmaların dozajını düşürmeye yetmeyecek gibi görünüyor.

Bu yollar çare bekliyor, bu yollar imar edilmeyi bakım ve onarımı bekliyor.Bu yollar bu çağa uygun bir ortamı bekliyor. Bu yollar asıl sahibini arıyor..Bu yollar muhatabını muhatabını özlüyor.

 

Haber:E.TAYHAN