Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye göç eden Suriyeli vatandaşların görüntüleri içler açısı .Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’nin kapılarına açtığı göçmenler her ilde olduğu gibi Düzce’de de sayıları yüzleri buluyor. Hemen hemen her köşe başında bankta kafede olan Suriyeli göçmenlerden bir aile objektiflerimize takılıyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da bir yolcu otobüsünün egzozuna ellerini uzatarak ısınmaya çalışan küçük Suriyeli Türkiye gündemine oturmuştu. Bugün ise Şerefiye Mahallesi’nde bulunan İl Özel İdaresi’nin tam karşısındaki kaldırımda oturan Suriyeli aile yoldan geçen vatandaşlardan dilenerek para isterken görüntülendi.

Kaldırım üzerine serdikleri incecik battaniye üzerine bağdaş kuran ikisi yetişkin üç küçük çocuk yoldan geçenlerden para dilenirken görüntülendi. Yoldan geçenlere avuçlarını açan Suriyeli dilencileri bazı vatandaşlar boş geçmezken bazı vatandaşlar ise görmezden geldi.

Büyük umutlar ile Türkiye’ye göç eden Suriyeli ailenin içler acısı durumu görüntülenirken, Düzce’nin Suriye gerçeğini gözler önüne serdi.

Haber;İ.KELEŞ