6 Aralık cuma akşamı Televizyonumuzda yayınlanan Yakın plan programın da Pelin Güven Yıldırımın konuğu olan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz İlimizde yapılması Düşünülen Adli Tıp Grup Başkanlığı ile ilgili Yer tesbiti için Adli tıp Kurumu Başkanının Bugün için ilimize gelerek incelemelerde bulunacağını ifade etmişti.Solmaz Yakın Plan Programında yaptığı açıklamalarında Soruşturmaların hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılması ,kalitesinin artırılması için Adli tıp şube müdürlüğünün kurulduğunu ancak bunun bir üst ayağınında Adli Tıp Grup başkanlığı olduğunu söylemişti.

 

 

Bu noktada taleblerinin olduğunu ve fizi şartlara bakılarak Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp kurumu uygun görürse ilimize Adli Tıp Grup başkanlığını kazandıracaklarını ifade etmişti.Solmazın Televizyonumuza yaptığı açıklamalarının ardından Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.Yalçın Büyük bugün Adli Tıp Grup başkanlığının Düzceye kazandırılması ile ilgili ilk adımı atmak üzere ilimize geldi.Adli Tıp Kurumu Başkanı Büyük ilk olarak Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da bulundu. Vali Ali İhsan Su ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük’e ebru tablo hediye etti. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ziyaretin anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Ziyaret sonrasında Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.Yalçın Büyük ve Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Kalıcı konutlarda iş merkezinde ,Düzce merkezde fevzi çakmak mahallesi belediye iş merkezi'nde ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmetlerinin bulunduğu alanda yer incelemelerinde bulundu.



Haber: P. YILDIRIM