Düzce’de 1 yıldır sabıkası yüzünden iş bulamadığını ileri süren bir vatandaş, sesini duyurmak için adliye önünde eylem yaptı. İki kez kavgaya karışması nedeniyle sabıkası olduğunu ancak sabıka kaydında yazılı kanun maddesinin işlediği suçla uzaktan yakından alakası olmadığını savunan İsmail Akça isimli vatandaş, bugün öğle saatlerinde üzerine astığı pankartla eylem yaptı.
Burada basın mensuplarına neden eylem yaptığını anlatan Akça, şöyle konuştu:

‘’2000 yılında Aydın’ın Didim ilçesinde ekmek davası için koşturduğum bir firmada rekabet içinde bulunulan diğer firmanın elemanıyla ekmek parası için kavga ettik. Bundan dolayı sicilime sabıka işlendi, aradan geçen 8 sene sonra tekrar bir tokat olayı oldu. Koruma maksadıyla attığım tokat bunun karşılığı 7 bin lira para cezası geldi. Bir yıldır benim üzerimde sabıka var bu sabıkadan dolayı hiçbir işe giremiyorum. İşverenler içeriğine baktığı zaman elemana ihtiyacımız yok diyorlar. Bu sabaha kadar neden işverenler beni almıyordu ben bu sabah öğrendim. Maddenin içeriğine 76. madde 12. madde kapkaççıların, dolandırıcıların, sahtekârları içeren bir madde. PKK’nın işlemiş olduğu suçların bir maddesi benim bunların içinde ne işim var ben bu maddenin benim üzerimden kaldırılmasını ve anayasada da bu maddelerin değiştirilmesini istiyorum. Ben bu maddelerin değişmesini istiyorum. Ölmüş bir insanı koruma altına alma maddesi varsa yaşayan bir insanı öldürme yasası kalksın. Her eve sesleniyorum her ev bir anayasa kitabı alsın ve içeriğine baksın.”



1 yıldır işsizlik yüzünden sıkıntılı günler yaşadığını belirten Akça, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben bir yıldır işe giremiyorum. Bundan dolayı aracımı satmak zorunda kaldım, 10 bin lira tersine satmak zorunda kaldım. Ben 55 bin liralık aracımı geçinebilmek için 10 bin lira tersine satmak zorunda kaldım ve bir yıldır sigortasızım, bir yıldır gelirim yok maaşım yok.”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ