Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, inşaat aşaması büyük oranda tamamlanan ve son teknoloji sistemlerle donatılan Düzce Adalet Sarayı’na Dava Takip Sistemi kurulması için Ankara’ya giderek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bir görüşme yaptı.

Baro Başkanı Dilber’e görüşmesi sırasında Ak parti Düzce Milletvekili Celal Erbay da eşlik etti. Bakan Şahin Düzce Adliyesi’nin projesinde bulunmayan sistemin maliyetinin araştırılması talimatını verdi. Maliyete göre uygun bir fon bulunursa, Düzce Adliye Sarayı modern bir Dava Takip Sistemine kavuşacak.

Bakanlık tarafından yürütülecek olan maliyet araştırmasının iki hafta içinde tamamlanarak Düzce Barosu’na bilgi verilmesi bekleniyor. Dava Takip Sistemi’nin kurulup kurulmayacağı da bu sürenin sonunda belli olacak.

Haziran ayında hizmete girecek olan Düzce Adliye Sarayı, Düzce’deki modelin Türkiye’de ilklerden olduğu belirtilen modüler arşivleme sistemlerinden geniş toplantı salonlarına, modern duruşma salonlarından, hükümlülerin ürünlerinin satılabileceği bölümlere kadar pek çok yeniliği içeriyor.