HSYK 'nın yaz kararnamesi ile Düzce’den, başka bölgelere ataması yapılan hakim ve savcılara veda yemeği verildi. Verilen veda yemeğine, Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce’de görev yapan hakim ve savcılar, avukatlar ile adli personel katıldı. Yaklaşık 7 yıldır Düzce'de 1.Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapan ve yaz kararnamesiyle Kahramanmaraş’a atanan Faruk Şener’de yemeğe katılanlarla tek tek tokalaştı.

 

 


PEYGAMBER POSTUNUN HAKKINI VERECEKLER


Yemek Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’in konuşmasıyla başladı.

Şimşek, “Bu veda yemekleri bizler açısından duygu yüklü geçtiğinden kelimeleri ifade ederken düşüncelerimizi aktarırken zorlanıyoruz. Adalet dağıtıcı kıymetli meslektaşlarımızın inanıyorum ki burada çok güzel hizmetleri olduğu gibi gittikleri yerde de adil tarafsız duruşundan hiçbir feragatte bulunmayacaklar. Oturdukları peygamber postunun hakkını vereceklerini inanıyorum bende 4 buçuk aydır düzce adliyesinde görev yapmaktayım. Bu süreç içinde tayini çıkanlar ya da devam eden meslektaşlarımız birlikteliği bir idareci olarak beni de çok mutlu etti. Özellikle geldiğim gündem beri çok yakın ilgisi ve alakası ile karşılaştık. Hepsine gösterdikleri yakınlık için teşekkür ediyorum. Tayini çıkanla meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.


ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM


HSYK'nın yayınladığı yaz kararnamesine ile Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Faruk Şener’e Düzce’de yaptığı hizmetlerden ötürü plaket takdim eden Vali Ali İhsan Su, Şener ve tayini çıkan tüm hakim ve savcılara başarılar diledi.

 


Vali Su, “ Vedalar her zaman hüzünlü olur devlet memurluğunun kaderi cilvesi bu. Her yerde görev yapıyoruz sonra tayinimiz çıkıyor ve hizmeti başka yerde sürdürüyoruz. Tayini çıkan tüm arkadaşlarımıza ilimize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Yeni tayinleri hayırlı uğurlu olsun ve üstün başarılar diliyorum.” dedi.


Şener’e plaket takdim eden Baro Başkanı Ali Dilber’de “vedalar hüzünlü” diyerek tayini çıkan hakim ve savcılara gittiği yerlerde avukat meslektaşları ile sorun yaşamaması temennisinde bulundu.

 



Aradan geçen 7 yılda Düzce’ye doyamadığını ifade eden Ağır Ceza Reisi Faruk Şener Kahramanmaraş’a dondurma yemeğe davet etti ve herkesten de helallik istedi.

 



Plaketlerini alan ve Kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyetlerini dile getiren hakim ve savcılar, yemeği düzenleyenlere teşekkür etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır