Düzce’nin kanayan yarasına parmak basan Ağa Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği uyuşturucu ile mücadele için faaliyetlerine başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk toplantılarını Ağa Mahallesi’nde yapan dernek ilin yöneticileri olan ve başlattıkları mücadele yöntemi ile takdir toplayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a uyuşturucu ile mücadele konusunda destek olmayı amaçlıyor.

“Bugün ona yapılan yarın başkasına yapılır; iş artık çığırından çıktı”
Ağa Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği Başkanı Nimet Gönültaş özellikle Ağa Mahallesi’nde artışı görünen uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek istediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu dernek daha önce de vardı. Biz bunu geniş çaplı değerlendirmek için çalışmalara başladık. Bu konuya dört elle sarılmamızın sebebi de, 3 hafta önce şehir merkezinden kalkan roman kardeşlerimiz istimlak olduğu için Ağa Köyü’nün girişine geldiler. Orası ister istemez biraz karıştı. Bir de işin içine kimyasal da girince hep karıştı. Bir ablam, yanında kız çocuğu var, yaklaşık 6-7 yaşında kızıyla beraber evlerine gidiyor. Tesadüfen gördüm, o anki ruh halimi düşünemezsiniz. Arkadaş içmiş bonzaiyi, belki zarar vermek için yapmadı o hamleyi ama o insanı korkuttu, tutunmak için. Ben bunu gördüm çok rahatsız oldum. Bugün ona yapılan yarın bize yapılır. Biz de bazı şeyleri görmemezlikten geldik, ne halleri varsa görsünler dedik ama iş artık çığırından çıktı.”

“Bu işin peşini bırakmayacağım”
Yaklaşık 2 aydır çalışmaların sürdüğünü kaydeden Gönültaş şu ifadelerde bulundu:

“Bu çalışmalar yaklaşık olarak 2 aydır başladı. Şu anki çalışmalarımız da ilk önce kendi imkanlarımızla etrafımızdaki kardeşlerimize bu işi yapmamalarını, yani çoğu insan çalışmıyor bu işten ekmek kazanıyor. Birini öldürerek ekmek kazanamazsın. Bu konuda ben kendi mahallemdeki büyüklerden destek istedim, genç kardeşlerimizden yardım istedim. Tek başına bir şey olmuyor. Ama bu işin peşini bırakmayacağımı herkese de söyledim.”

“Ben mahallemi güzelleştirmek istiyorum”
Ağa Mahallesi’nde gençlerin faydalanabileceği spor tesislerinin olmadığını aktaran Gönültaş şöyle konuştu:

“Aslında belediyenin belirlediği projeler var. Seçim esnalarında oluyor. Siyasi olarak çok güzel sözler veriliyor, çok güzel vaatler veriliyor. Çok genç nüfus var. Bunun önünü boş bıraktığın zaman nasıl olacak? Bir spor tesisin yok, sosyal faaliyet olarak hiçbir şey yok. Bunlar çok büyük eksiklikler. Düzce Belediyesi’nde çalışan çöpçülerin yüzde 80’i Ağa Mahallesi’nden ama git Ağa Mahallesi’ne çöp götürüyor. Ağa Mahallesi Düzce’yi temizliyor, Ağa Mahallesi’ni çöp götürüyor. Ben mahallemi güzelleştireyim burada durayım.  Biz terörden dolayı doğudan buraya göç ettik, buraya geldik biz terör damgası yedik. Kaçtık ama biz burada terörist olduk. Yani oradan bir zulümden kaçtık, burada zulümle karşılaştık. Bizim çok büyük bir destekçimiz var, her gün secdeye indiğimiz Allah’ımız var. Biz O’na döndük, sabrettik. Yaklaşık 13, 14 cami imamıyla görüştük. Camiler arası turnuva, gençleri camiye camiden de turnuvaya.”

Haber: H. GÜRSOY