Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, devam eden sahil projesi ve doğalgaz çalışmaları ile birlikte geçtiğimiz günlerde tepkilere neden olan sahildeki ağaç kesilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sahildeki ağaçların kesilmesi ile ilgili konuşan Albayrak, kesilen ağaçların ağaca bile benzemediğini ifade ederek şunları kaydetti.

“Bu tepkiler yersiz. Kesilen ağaçlar bir kere ağaca bile benzemiyordu. Çam ağaçları Akçakoca’nın doğasına uymuyor. Akçakoca’da sahil kenarında Kestane ve Kavlağan ağaçları daha çok iyi oluyor. o kadar ağaç diktik kimsenin sesi çıkmadı. İki ağacı kestik diye ortalık ayağa kalktı. Kesilen bir ağaç yok. Tabi ona ağaç denilebilirse. Tamamen bozulmuş ekolojik ömrünü doldurmuş. Zaten ağaçta diyemeyiz. Ağaca benzemeyen bir ağaç. Sadece sahil bandı üzerinde bulunduğu için insanların tepkisine neden oluyor. Şuana kadar bine yakın ağaç diktik ancak bunla ilgili kimse bir şey demiyor. Tamamen hiçbir işe yaramayan bir ağaç. Benim kadar çevreci bir insan olmaz Akçakoca’da.

Sahil projesinin son etabının gelecek yıl mayıs ayına kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Albayrak , “Önümüzdeki yıl sahil projesi bitmiş, yolları yapılmış, pırıl pırıl bir Akçakoca ile karşılaşacağız“ dedi.

Albayrak “Sahil projesi kapsamında merkez caminden başlayarak yeni açılan turkuaz otele kadar proje ortaya koyduk. Proje ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz projeyi 4’e bölmüştük. Üçüncü bölümüne de Ramazan ayı başında başladık. Bayrama kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Diğer bölümü ile ilgilide hedefimiz önümüzdeki yıl mayıs sonu. Gelecek yıl yazdan önce taahhüt ettiğimiz süre içerisinde bitirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl sahil projesi bitmiş, yolları yapılmış, pırıl pırıl bir Akçakoca ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz. “dedi.

Akçakoca’da doğalgaz çalışmaları ile ilgili yıl boyunca iyi bir çalışma sergilediklerini ifade eden Albayrak, ilçeye ekim ayı gibi doğalgaz vermeyi planladıklarını söyledi.

“Doğalgaz ilgili gerçekten çok iyi bir çalışma sergiledik. Daha bir yıl olmadan % 60 seviyesinde yatırım tamamlandı. Biz yaklaşık ekim ayı gibi ilçemize doğalgazı vermeyi düşünüyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR