Yığılca ile Düzce arasındaki ulaşımı sağlayan ancak dar ve virajlı olması nedeniyle kazalara davetiye çıkartan yoldaki düzenleme çalışmalarının ardından şimdi de ilçe merkezinde yeni yol projeleri hayata geçiriliyor.

“Can damarı olacak”

10 kilometre uzunluğunda olacak güney çevre yolu çalışmaları hakkında bilgiler veren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffet Yiğit, bu yolun ilçe için önemini “Can damarı olacak” diyerek vurguladı. Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında başlayan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yiğit, yol tamamlandığında en önemli projelerinden birinin hayata geçmiş olacağını ifade etti.

Ağır taşıtlar bu yola sevk edilecek

Ağır vasıtaların ilçe merkezini kullanmasına son verecek olan yolun şehir için trafiğini rahatlatacağını ifade eden Başka Yiğit, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yolda çalışmalarımız devam ederken bir yandan da Kemer Değirmeni yanına bir yeni köprü yapıyoruz. Yolumuz, Kemer Değirmeni istikametinden Düzce yönüne doğru olacak ve sanayi çarşısı yanından ana yola çıkacak. Bu yolun bitimiyle birlikte esnafımız ve halkımız rahat bir nefes alacak. Yığılca’nın tam ortasından geçen ağır taşıtları bu yola sevk ederek, ilçemize olması gereken modern şehir havasını vereceğiz. İlçemiz ve insanımıza hayırlı olsun.” dedi.

Proje bedeli 5 Milyon TL

Başkan Yiğit ayrıca Güney Çevre Yolu Projesi'nin  maliyetini de açıkladı ve yolun yaklaşık 5 Milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

Haber: C. ÜSTÜNER