Düzce’de sık sık eleştiri konusu olan Karayolları son olarak kaldırıma yerleştirdiği tabelayla ilginç icraatlarına bir yenisini daha ekledi. D-655 Karayolu Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevkiinde kaldırımın tam ortasına uyarı levhası dikili.  Çoban Kavşağı’ndan çıkıldıktan sonra Akçakoca yönünde sürücüleri hız limitleri konusunda uyarmak amacıyla yerleştirilen tabelanın amacı iyi, ancak konulduğu yer tartışma konusu.

Hemen ilerisinde bir lisesinin olduğu ve her gün yüzlerce öğrencinin kullandığı kaldırımının ortasına konan tabelanın yolu kapatacak şekilde dikilmesine hiç kimse anlam veremiyor. Mantıklı hiçbir açıklaması olmayan tabelayı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Tam bir kara mizah konusu olan tabelanın altına konulan tahtalarla yaya geçişine izin verilmiyor. Yayalar tabelaya yaklaştıklarında ya kaldırımın yan taraflarından geçmek yada hızla ilerleyen araçların olduğu yola inmek zorunda kalıyor.  Yayaları tehlikeye sokan bu ilginç tabela için, önlem alınması isteniyor.
 

Sorunlara sebep taşeronlaşma mı?

Öte yandan Düzce'de taşeron eliyle karayolları hizmeti verilmesinin sorunlara kapı araladığı vurgulanıyor. Can güvenliğini sağlamak 1. öncelik olması gerekirken hatalı uygulamalar ve ihmallerin kazalara davetiye çıkardığı Düzce'de son olarak kaldırıma yerleştirilen tabela, sorunlara bir halka daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde görüş aldığımız Yol-İş 1 Nolu Ankara Şubesi Teşkilatlandırma Sekreteri Şaban Çelik, konuyu şöyle özetlemişti: "Karayolları can ve mal güvenliğini, taşeron ise parayı düşünür. Kar mantığıyla amme hizmeti yapılamaz! Karayollarında donanımlı insanlar olmalı. Ekipten ekip başına, memurdan teknik elemana hatta şoföre kadar karayolları bünyesinde çalışan herkes havanın nasıl olacağını ve sert hava koşullarında nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Taşeron ise ilk defa çalışıyor olduğundan hiçbir şey bilmez."

Son dönemde bilançosu yüksek kazalardaki ihmal ve tedbirsizlikler ile adından söz ettiren karayolları, bu çalışması ile yine çok tartışılacağa benziyor.



haber;S.KAŞKIR