Ahilik haftası dolayısıyla Düzce Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği Başkanı (DESOB) Mustafa Kayıkçı ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı Vali Ali İhsan Su makamında ziyaret etti.
DESOB Mustafa Kayıkçı, tüm esnaflar adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek Ahilik Haftasının Düzcelilere hayırlı olmasını diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren vali Ali İhsan Su ise ahilik kültürünün esnaf arasında birlik ve beraberlik sağladığını dikkat çekerek gelecek nesillere de aktarılması gerektiği üzerinde durdu.
Su,” Ahilik esnaf ve sanatkârımızın temelini oluşturan, esnaf ve sanatkâr arasında işbirliği dayanışmayı sağlayan önemli kültür hazinelerimizden biridir. Bu nedenle bir dizi etkinlikler yaptınız. Tüm esnaflarımız arasında birlik ve berberlik için önemliydi. Mevcut kültürün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve yeni neslinde aynı ruh aynı heyecan ve birlik beraberlik ruhuyla devam etmesidir. Bu anlamla ahilik kültürü bize çok önemli katkılar sağlamaktadır. “diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR