Merkeze bağlı Yayla Köyü’nde konteynerden yapılan bir evde eşiyle beraber yaşayan ve işsiz olan Salih Aydın, köyde yapılan alt yapı çalışması nedeniyle evinin sular altında kaldığını iddia etti. Köy yolunda yapılan asfalt çalışması ile beton kanalizasyon borusunun açıkta bırakılmasından dolayı yamaçta bulunan evine su girdiğinden dert yanan Aydın, yaklaşan kış mevsimi öncesi kara kara düşünüyor.
Konteyner tipi korunaksız bir evde oturan Aydın ailesi olası bir toprak kayması halinde kabusla karşı karşıya kalmaktan endişe duyuyor. Muhtemel toprak kayması halinde evinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunan Aydın, evinin hemen yanındaki elektrik direğinin felakete davetiye çıkardığını söyledi.  

‘Biz bu halimizle bir şey yapamıyoruz’
Yağışlı hava nedeniyle sabaha kadar evlerine giren suları tahliye etmek için uğraştıklarını söyleyen ev sahibi Salih Aydın, “Yol yapılmıyor. Kimse ilgilenmiyor. Biz bu halimizle bir şey yapamıyoruz. Sayın valimizden bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Evimiz suyun altında. Bunlarla ilgilenilmesini istiyoruz. Bugün de dilekçemi yazdım verdim. İnşallah ilgilenirler.” dedi.
‘Bize sahip çıksınlar’

Alt yapı çalışmalarının eksikliği nedeniyle köyün yukarıdan gelen suyu kanalların almadığını belirten Aydın, “Yetkililerden evimi yaptırmak için biraz yardım istiyorum. Kendiniz de gördünüz evim çok perişan. Bize sahip çıksınlar.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ